T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GÜMÜŞHANE / KÖSE - Köse Aydın Doğan Halk Eğitimi Merkezi

Kurslar Hakkında Bilgilendirme

  • 24-11-2023
  • Kursların açılabilmesi için en az 12 kişilik katılımın tamamlanması gerekmektedir. Bazı özel kurslarda bu sayı azalabilir yada artabilir. Örneğin Okuma Yazma, Özel (Engelli) Bireylere yönelik kurslar 1 kişiye dahi açılabilmekteyken Bilgisayar Kullanımı kursu için 12 kişi şartı aranmaktadır. Kurs katılımı için yeterli kursiyer sayısı tamamlandığında kurslarımız açılır. Kurs açılacağı zaman kayıtları alınan kursiyerlere telefon yoluyla bilgi verilir.
  • Kayıt için başvuru, Halk Eğitimi Merkezlerine şahsen başvurarak yapılır, başvuru için Nüfus cüzdanı yeterlidir. 
  • Her yaş, eğitim, sosyal statü ve kültür düzeyindeki herkes katılabilir. 18 yaşından küçükler, velilerin izniyle katılabilir. İlköğretim çağındakiler, devam ettikleri okul saatleri dışındaki serbest zamanlarda, istedikleri kursa devam edebilir. Yabancı uyruklular, valiliğin izni ile etkinliklere katılabilir. Gerektiğinde, belirli yaş ve eğitim seviyesi, uygulanacak programın özelliğine göre aranır. Bu durum Halk Eğitimi Merkezleri'nce duyurularla belirtilir.
  • Kurslara kabul edilenler için devam zorunluluğu vardır. Kurs süresinin 1/5'i kadar devamsızlık gösterenlerin kaydı silinir ve belgesi verilmez. Geç kalmayı alışkanlık haline getirenler hakkında, devamsızlık işlemi yapılır.
  • Kurslarda başarı değerlendirmesi zorunludur. Bu değerlendirme; yapılacak uygulama, deney, yazılı ve sözlü sınavlar, ev ödevleri ile öğretim süresi sonundaki sınav sonuçlarına göre yapılır. Başarılı olanlara kurs bitirme belgesi verilir. Diğer etkinliklerde başarı değerlendirmesi yapılmaz.
  • Kurumumuzda üretime dönük, gelir getirici ve bir iş yerinde çalışmayı kolaylaştıracak kurslar da düzenlenir. Bu kurslar, Halk Eğitimi Merkezleri ve Çeşitli kurumların işbirliği ile açılmaktadır. Bu kurslara katılabılmek için işbirliği yapılan kurumun sartlarına uyma zorunluluğu aranır. 
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.10.2019 - Güncelleme: 24.11.2023 16:06 - Görüntülenme: 622
  Beğen | 0  kişi beğendi